Γιατί η Στρατηγική για ένα Brand είναι απαραίτητη?

Brand και Στρατηγική.. μετράει!

   Η στρατηγική ενός brand προσφέρει στην επιχείρηση μία μοναδική φωνή, ένα σαφές μήνυμα και βασικές αξίες. Το 91% (δείτε εδώ σχετικά) των καταναλωτών  είναι πιο πιθανό να προτιμήσουν εταιρίες αναγνωρισμένες. Εταιρείες που παρέχουν επίκαιρες προσφορές.     Κάθε αναγνωρίσιμο μήνυμα, τόνος φωνής, αξέχαστα γραφιστικά και βασικές αξίες που μιλούν στο κοινό-στόχο προέρχονται από μία μελετημένη στρατηγική μίας μάρκας.      Εάν δεν γνωρίζει ο ίδιος ο επιχειρηματίας τι κάνει η επιχείρησή του, ποια είναι η μοναδική αξία που προσφέρει στην αγορά και ποιον εκπροσωπεί, τότε κανείς δε θα καταλάβει περί τίνος πρόκειται.     Χωρίς ένα ξεκάθαρο μήνυμα και στόχο. Μπορεί να υπάρξει μερική επισκεψιμότητα στο site προσωρινά αλλά με πολύ χαμηλή αλληλεπίδραση στα υπόλοιπα κοινωνικά κανάλια (δείτε εδώ)

Με λίγα λόγια μία επιτυχημένη στρατηγική περιλαμβάνει τα εξής:

1. Σαφήνεια Μηνύματος (Message Clarity): αυξάνει τις πιθανότητες οι δυνητικοί σας πελάτες να καταλάβουν τη φύση της επιχείρησης και να επικοινωνήσουν με το brand σας. Επιπλέον, τους διευκολύνει να αναγνωρίσουν την επωνυμία σας μεταξύ των ανταγωνιστών. Βελτιώνει τις προσπάθειες του marketing και ενισχύει τις μετρήσεις του ιστότοπου. Όπως το ποσοστό εγκατάλειψης. 2. Οπτική Συνέπεια (Visual Consistency): ενισχύει την αναγνώριση της μάρκας και την διατήρεί στις προτιμήσεις των πελατών της, καθιστώντας τις προσπάθειες του μάρκετινγκ πιο αποτελεσματικές. Η οπτική συνέπεια μπορεί να αυξήσει τα έσοδα της επιχείρησής σας, σύμφωνα με έρευνα, περισσότερο από 30% (δείτε σχετικά) 3. Φωνή του Brand (Brand Voice): προάγει την αναγνώριση της μάρκας καθώς και την αφοσίωση των πελατών. Η διατήρηση των υφιστάμενων πελατών είναι επτά φορές φθηνότερη από την απόκτηση νέων. 
Δημιουργώντας μια Στρατηγική και περιεκτικό με ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι στο κοινό-στόχο σε κάθε στάδιο για την ολοκλήρωση μιας αγοράς μειώνονται σημαντικά οι εντατικές προσπάθειες του μάρκετινγκ. Χτίζονται σχέσεις με πιστούς πελάτες, ενισχύεται η εμπιστοσύνη με τους ήδη υπάρχοντες πελάτες και με τους συνεργάτες. Μιλώντας με αριθμούς να σας υπενθυμίσουμε πως το 80% των πελατών αξιολογούν τις λύσεις που προσφέρει κάθε brand ώστε να το ακολουθήσουν στα κοινωνικά δίκτυα και να το προτείνουν σε γνωστούς τους.  Θέλετε το δικό σας brand να γίνει ένα από αυτά με θετική αξιολόγηση; Η επιλογή τουγια την επιχείρησή σας δεν είναι μία απλή διαδικασία. Επηρεάζει τη μελλοντική σας φήμη μαζί με την τοποθέτηση του brand σας. Θα πρέπει να μπορέσει να παραμείνει επίκαιρο ακόμα και στο μέλλον καθώς η επιχείρησή σας θα αναπτύσσεται.

Η SM_Progress έχει τις γνώσεις να σας παρέχει μία εξατομικευμένη Στρατηγική για τη δική σας Επιχείρηση. Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη Στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσετε..

Brand strategy

Επικοινωνήστε σήμερα με την SM_Progress - 2310.256.950

let's talk

about your next project .

Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας.

Copyright © - 2021 SM_Progress.
All rights reserved.

VISIT US

Λ. Νίκης 1
Θεσσαλονίκη
Τ. 2310. 256. 950