Ξεχασμένο e-καλάθι των πελατών σας?

Ξεχασμένο e-καλάθι των πελατών σας?

/
/

Ξεχασμένο e-καλάθι στο e-shop σας?

Ξεχασμένο e-καλάθι στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Όλοι έχουμε προσθέσει στο καλάθι μας προϊόντα που θα θέλαμε να αγοράσουμε και δε πραγματοποιήσαμε ποτέ την αγορά. Πως γίνεται εσείς να καταφέρετε να πείσετε τους αγοραστές σας να γυρίσουν πίσω;

Εάν νιώθετε πως βρίσκεστε στο σκοτάδι και δε καταλαβαίνετε για ποιο λόγο οι πελάτες σας γεμίζουν το καλάθι τους συνεχίστε να διαβάζετε..

Οι λόγοι που μπορεί να οδήγησαν στη μη ολοκλήρωση της αγοράς είναι πολλοί. Μην χάσετε όμως αυτούς τους δυνητικούς σας πελάτες, ακολουθήστε τους και κάντε έστω μία προσπάθεια να τους επαναφέρετε. Έρευνα έδειξε πως το 24% των αγορών που δεν ολοκληρώθηκαν είναι επειδή είτε βρέθηκε κάποιο εμπόδιο στη διαδικασία είτε ο καταναλωτής δεν ήταν έτοιμος να αγοράσει. Κάθε χρόνο υπολογίζεται μία υπέρογκη αξία που συνδέεται με τo “ξεχασμένo e-καλάθι”. Ο τρόπος να ακολουθήσετε τους πελάτες σας και να τους πείσετε να κάνουν το επόμενο βήμα είναι απλός. Υιοθετείστε το 2021 τις καλύτερες πρακτικές email για να τους κερδίσετε ξανά.

Προσωπική αυτόματη ειδοποίηση

Είναι δύσκολο να παρακολουθείτε συνεχώς την στιγμή που πρέπει ποιοι αφήνουν το καλάθι και το εγκαταλείπουν. Για αυτόν τον λόγο χρειάζεται να είστε ήδη προετοιμασμένοι. Αν χρειάζεστε βοήθεια και όλα τα παραπάνω σας μοιάζουν "κινέζικα", τότε πατήστε εδώ για να σας ενημερώσουμε και να προτείνουμε την κατάλληλη λύση για την Επιχείρησή σας..  Δημιουργήστε αυτοματοποιημένα ηλεκτρονικά μηνύματα που μοιάζουν προσωπικά. Αυτά περιλαμβάνουν συνήθως ένα τηλέφωνο επικοινωνίας καθώς και ερωτήσεις για να μάθετε τον λόγο που τους έκαναν να εγκαταλείψουν το καλάθι τους αλλά και τι μπορείτε να κάνετε για να τους βοηθήσετε. Προσοχή! Σιγουρευτείτε πως το email έχει φύγει μέσα σε μισή ή το πολύ μία ώρα από τότε που εγκαταλείφθηκε το καλάθι το "ξεχασμένο e-καλάθι". Ο αγοραστής μπορεί να μην έχει εγκαταλείψει ακόμα την ιδέα της αγοράς και να βρίσκεται σε άλλα site, ή ακόμα και να πλοηγείτε στο δικό σας. Ένα τέτοιο μήνυμα θα τον βοηθήσει να επιστρέψει στο checkout και να ολοκληρώσει την αγορά.  Είναι σημαντικό να αναλύετε τους λόγους που σας δίνουν οι καταναλωτές ως λόγους εγκατάλειψης του καλαθιού τους. Για παράδειγμα, κάποιοι πιθανοί αγοραστές κλείνουν την σελίδα όταν συνειδητοποιούν στο checkout ότι υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις για πακετάρισμα και μεταφορικά. Εσείς μπορείτε να τους στείλετε email με τις εξηγήσεις σας όπως: “Έχετε πιθανώς εγκαταλείψει το καλάθι σας επειδή υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις. Παρακαλούμε δείξτε κατανόηση όσον αφορά τα κόστη διότι η μεταφορά σε διαφορετικές περιοχές και χώρες κοστίζουν και οι φόροι διαφέρουν, εμείς έχουμε προσπαθήσει να δώσουμε σε κάθε μας πελάτη ξεχωριστά την καλύτερη δυνατή προσφορά.” Θα μπορούσατε να προσθέσετε, για παράδειγμα και κάποια επιπλέον έκπτωση εφόσον κάνουν την αγορά τους μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. 

Έχουμε τη λύση για την Επιχείρησή σας

Είστε έτοιμοι να χτίσετε μία πετυχημένη στρατηγική για το site σας; Επικοινωνήστε άμεσα με την Smart Marketing Progress και σχεδιάστε την! 

Επικοινωνήστε σήμερα με την SM_Progress - 2310.256.950

let's talk

about your next project .

Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας.

Copyright © - 2021 SM_Progress.
All rights reserved.

VISIT US

Λ. Νίκης 1
Θεσσαλονίκη
Τ. 2310. 256. 950