Email Marketing: Λάθη που πρέπει να αποφύγετε το 2021

#1 Έλεγξε εάν το περιεχόμενο που στέλνετε αφορά τους παραλήπτες

Email marketing, πολλές εταιρίες κάνουν το λάθος και μέσω email marketing και στέλνουν το ίδιο email σε όλους τους subscribers τους. Είναι, όμως, δεδομένο πως όλοι οι εγγεγραμμένοι δεν ενδιαφέρονται για το ίδιο περιεχόμενο. Εδώ είναι που έρχεται η ιδέα του διαχωρισμού των subscribers σε κατηγορίες στη λίστα σας. Οι κατηγορίες είναι απαραίτητες διότι κάθε άτομο που προσπαθείτε να προσελκύσετε είναι διαφορετικό και χρειάζεται να δει και να διαβάσει διαφορετικές πληροφορίες. Ένας τρόπος, λοιπόν, είναι να βάζετε τους εγγεγραμμένους σας να συμπληρώνουν διαφορετικές φόρμες εγγραφής ανάλογα με το τι τους ενδιαφέρει. Αυτό θα αυξήσει το conversion rate σας και θα ευχαριστήσει ταυτόχρονα και τους παραλήπτες σας. Έχοντας ένα γρήγορο site με περιβάλλον φιλικό προς τα κινητά κινητοποιεί σημαντικά την επισκεψιμότητά του. Οι “fast-loading” ιστοσελίδες για κινητά συνεχώς αυξάνονται και ισχυροποιούν ακόμα περισσότερο τις απαιτήσεις των χρηστών. Με λίγα λόγια οι επιχειρήσεις με μία γρήγορη ιστοσελίδα πετυχαίνουν: 1. Καλύτερη σειρά κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης (δείτε εδώ), 2. Μείωση του ποσοστού εγκατάλειψης και (δείτε εδώ) 3. Βελτιωμένα ποσοστά μετατροπών.

#2 Μην βομβαρδίζετε το κοινό σας μόνο με προσφορές

Είναι κάτι που συμβαίνει συνεχώς. Ένα άτομο κάνει εγγραφή ελπίζοντας πως θα λαμβάνει μοναδικές συμβουλές από ειδικούς και εξαιρετικές πληροφορίες που αγνοούσε αλλά το μόνο που τελικά λαμβάνει είναι δεκάδες email τα οποία περιλαμβάνουν προσφορές  και υποσχέσεις για μειωμένες τιμές.    Δεν είναι λάθος να προωθείτε τα προϊόντα σας ή τις υπηρεσίες σας με email όμως χρειάζεται και ένα εύλογο ποσό ενημερωτικών/πληροφοριακών email. Αυτό μπορεί να είναι είτε γραφιστικά δεδομένα (infographics), είτε κάποιο βίντεο που πιθανώς ενδιαφέρει το κοινό σας ή ακόμα και κάποιο λινκ για το καινούργιο σας άρθρο στο site σας.  Δημιουργήστε έναν ελαφρύ σχεδιασμό για τα κινητά Θα ήταν καλό να βελτιστοποιήσετε άμεσα τη ταχύτητα κάθε σελίδας που αφορά την  έκδοση του κινητού. Μην ελπίζετε πως εάν βελτιώσετε την ταχύτητα για την αντίστοιχη σελίδα στον υπολογιστή αυτόματα θα βελτιωθεί και η εκδοχή για τα κινητά. 2.  Κάνε το κατάλληλο optimize για όλα τα στοιχεία Και όταν λέμε ότι η ταχύτητα του site για τα κινητά αναβαθμίζεται σίγουρα πρέπει να εννοείται πως πρέπει να γίνει βελτιστοποίηση (optimization) σε κάθε στοιχείο που περιλαμβάνεται μέσα στις σελίδες. Αυτό αφορά τις εικόνες, το φόντο, το CSS, το Java Script και διάφορα άλλα στοιχεία. 3.  Ελαχιστοποιήστε το HTML του ιστότοπου Ένας σημαντικός συντελεστής στην ταχύτητα της ιστοσελίδας για κινητά και τη λήψη “σημαιών” από την Google ελαχιστοποιώντας τον χώρο που χρησιμοποιεί το site σας είναι ο κώδικας HTML του ιστότοπού σας. Μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά την ταχύτητα του ιστότοπου σας για κινητά μέσω της ελαχιστοποίησης του HTML. Ουσιαστικά, καταργείτε ή διορθώνετε περιττά ή διπλά δεδομένα χωρίς να επηρεάζετε την επεξεργασία του προγράμματος περιήγησης. Η επιλογή τουγια την επιχείρησή σας δεν είναι μία απλή διαδικασία. Επηρεάζει τη μελλοντική σας φήμη μαζί με την τοποθέτηση του brand σας. Θα πρέπει να μπορέσει να παραμείνει επίκαιρο ακόμα και στο μέλλον καθώς η επιχείρησή σας θα αναπτύσσεται.

email marketing

#3 Κάντε το περιεχόμενο σας καινοτόμο και μοναδικό

Η δημιουργικότητα είναι το κλειδί που οδηγεί στην επιτυχία. Ας δούμε μερικές ιδέες για το πως να ξεκλειδώσετε τις ιδέες σας. - Κρατήστε το κείμενο σας απλό και μικρό. - Μιλήστε με αριθμούς όπου αυτό είναι δυνατό - Κάντε το να φαίνεται πως απευθύνεστε προσωπικά στον αναγνώστη. Με αυτόν τον τρόπο θα αισθανθεί μοναδικός. Aποκαλέστε τους με το όνομα τους, για παράδειγμα Γεια σου (όνομα)! Μήπως θα ήθελες πρόσβαση στο δωρεάν σεμινάριό μου; - Πείτε στους αναγνώστες σας την αλήθεια για το τι περιλαμβάνει το email. Ο τίτλος σας πρέπει να είναι σύντομος, σαφής και περιεκτικός. - Στείλτε ένα Welcome Email. Κάντε στους subscribers σας καλή εντύπωση από την αρχή. Ευχαριστείστε τους που θέλησαν να μοιραστούν μαζί σας κάποια από τα προσωπικά τους δεδομένα και καλωσορίστε τους.    Δεν είναι λάθος να προωθείτε τα προϊόντα σας ή τις υπηρεσίες σας με email όμως χρειάζεται και ένα εύλογο ποσό ενημερωτικών/πληροφοριακών email. Αυτό μπορεί να είναι είτε γραφιστικά δεδομένα (infographics), είτε κάποιο βίντεο που πιθανώς ενδιαφέρει το κοινό σας ή ακόμα και κάποιο λινκ για το καινούργιο σας άρθρο στο site σας.  Δημιουργήστε έναν ελαφρύ σχεδιασμό για τα κινητά Θα ήταν καλό να βελτιστοποιήσετε άμεσα τη ταχύτητα κάθε σελίδας που αφορά την  έκδοση του κινητού. Μην ελπίζετε πως εάν βελτιώσετε την ταχύτητα για την αντίστοιχη σελίδα στον υπολογιστή αυτόματα θα βελτιωθεί και η εκδοχή για τα κινητά. 2.  Κάνε το κατάλληλο optimize για όλα τα στοιχεία Και όταν λέμε ότι η ταχύτητα του site για τα κινητά αναβαθμίζεται σίγουρα πρέπει να εννοείται πως πρέπει να γίνει βελτιστοποίηση (optimization) σε κάθε στοιχείο που περιλαμβάνεται μέσα στις σελίδες. Αυτό αφορά τις εικόνες, το φόντο, το CSS, το Java Script και διάφορα άλλα στοιχεία. 3.  Ελαχιστοποιήστε το HTML του ιστότοπου Ένας σημαντικός συντελεστής στην ταχύτητα της ιστοσελίδας για κινητά και τη λήψη “σημαιών” από την Google ελαχιστοποιώντας τον χώρο που χρησιμοποιεί το site σας είναι ο κώδικας HTML του ιστότοπού σας. Μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά την ταχύτητα του ιστότοπου σας για κινητά μέσω της ελαχιστοποίησης του HTML. Ουσιαστικά, καταργείτε ή διορθώνετε περιττά ή διπλά δεδομένα χωρίς να επηρεάζετε την επεξεργασία του προγράμματος περιήγησης. Η επιλογή τουγια την επιχείρησή σας δεν είναι μία απλή διαδικασία. Επηρεάζει τη μελλοντική σας φήμη μαζί με την τοποθέτηση του brand σας. Θα πρέπει να μπορέσει να παραμείνει επίκαιρο ακόμα και στο μέλλον καθώς η επιχείρησή σας θα αναπτύσσεται.

#4 Στείλτε το email σας την κατάλληλη ώρα

Ποτέ μη διστάσετε να δείτε τα αποτελέσματα μιας καμπάνιας σας. Σας δίνει πληροφορίες που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στην επόμενη! Είναι η καλύτερη ώρα για τους συνδρομητές σας οι ώρες εργασίας; ή μήπως προτιμούν να διαβάζουν τα email τους το βράδυ; Ανακαλύψτε το.

#5 Εστιάστε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα

Είναι καλή ιδέα να προσφέρετε αξία στους πελάτες σας και να αλληλεπιδράτε μαζί τους, όχι απλώς να περιμένετε να αυξάνεται ο αριθμός αυτών που δεν ανοίγουν τα email σας. Μην φοβάστε να αφαιρέσετε από τη λίστα τους ανενεργούς εγεγγραμμένους σας. Αυτό θα βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα και χρόνο. Η ποσότητα των συνδρομητών σας δεν είναι αυτή που θα σας προσφέρει κέρδη, μειώνοντας όσους είναι ανενεργούς, σας δίνεται τη δυνατότητα να επενδύσετε παραπάνω σε εκείνους πραγματικά ενδιαφέρονται για εσάς.

Οι μεγάλες λίστες email marketing από subscribers αποτελούν μόνο εναν αγώνα. Δεν έχετε κερδίσει τη μάχη.

Χρειάζεται να γνωρίζετε πως να δημιουργείτε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εγεγγραμμένους σας εστιάζοντας στην κατάλληλη email marketing στρατηγική. Αποφύγετε τα κοινά λάθη του email marketing που μπορούν να αποτρέψουν την επιτυχία στα open rates και στην αύξηση του αριθμού των conversions.

Επικοινωνήστε σήμερα με την SM_Progress - 2310.256.950

let's talk

about your next project .

Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας.

Copyright © - 2021 SM_Progress.
All rights reserved.

VISIT US

Λ. Νίκης 1
Θεσσαλονίκη
Τ. 2310. 256. 950